ÉFOÉSZ 2011.04.28. 13:31

Hősök születnek

A tegnapi nap eufóriája után csak annyira volt idő, hogy felkerüljön a blogra is: hivatalosan megnyílt a KULCSprogram első lakása. Mára hosszú beszámolót terveztem, amiben részletesebben leírom, hogyan is zajlott a megnyitó ebben a szívet melengetően kedves városban. Gondoltam, megosztom az olvasókkal, hogy a megnyitó elején lejátszottuk a fiatalok múlt heti rádiószereplését, hiszen a néha megmosolyogtató mondatok hatásos indításnak bizonyultak.

Gondoltam, beszámolok, hogy Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke meleg szavakkal köszöntötte az új lakókat, hogy Szőke László (a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Fogyatékosságügyi Főosztályának vezetője) előremutató és támogatandó kezdeményezésnek nevezte  KULCSprogramot, hogy Lasztovicza Jenő (a Megyei Közgyűlés elnöke) is elköteleződését fejezte ki a program mellett, hogy az ÉFOÉSZ alelnöke, a tapolcai szervezetünk vezetője, Horváthné Somogyi Ildikó nagyfokú szakértelemmel számolt be a program szakmai irányvonalairól, és hogy Császár László, a város polgármestere milyen emberközeli hangvételű pohárköszöntővel zárta a megnyitót. Gondoltam, hogy leírom, milyen sokat köszönhetünk mi és az egész KULCSprogram Lasztovicza Jenő és Császár László uraknak, akik helyben segítették a megvalósulást, a NEFMI-nek, amely szintén támogatta, valamint Tapolca város közösségének, akik példaértékű összefogásukkal és segítőkészségükkel sokat tettek hozzá a sikerhez.

De aztán arra gondoltam, mindezeknél is fontosabb talán, hogy tegnap György, Zoltán és József hogyan ülték végig az ünnepélyt (csillogó szemekkel), hogyan fogtak kezet a közgyűlés elnökével és a polgármesterrel (széles mosollyal), és hogyan vehették át életük első lakáskulcsát (elégedetten).

Tegnap megszülettek a KULCSprogram első hősei, akik lelkesen számoltak be várakozásaikról a fotósok, újságírók és riporterek gyűrűjében. Úgyhogy a beszámolóm lényege leginkább az: megható, ahogyan egy belvárosi társasházba hatvan ember vonul be libasorban, várja, hogy az újdonsült házigazdák ajtót nyissanak, és ünnepelnek együtt ezen a különleges lakásavatón.

KÖNNYEN ÉRTHETŐEN:

Hivatalosan is megnyílt a KULCSprogram

első lakása Tapolcán.

Az ÉFOÉSZ és Tapolca város vezetősége

részt vett az ünnepélyes lakásavatón.

György, Zoltán, és József boldogan vették át

saját KULCSukat.

Az ÉFOÉSZ gratulál a három fiatalnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr462861831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása