ÉFOÉSZ 2011.05.24. 15:14

18+

"Ha a nő meg a férfi ágyban vannak egymással, nekiállnak szeretkezni, közben szexelnek" - ez a definíció született tegnap a KULCSprogram gyakorlati képzésének utolsó napján, ahol ezúttal az intimitás volt a téma, és - többek között - arra a kérdésre kerestük a választ: mi a szex? A három önálló életet kezdő értelmi fogyatékos fiatal meg tudta adni a választ. De azért a segítők is tudtak nekik újat mondani.

Mi az, ami az intim szférához tartozik, és mik azok, amiket a magánéletünkben, illetve a közösségben csinálunk? Délelőtt különböző tevékenységeket, fogalmakat csoportosítottak a résztvevők: például a személyes problémák megbeszéléséről, a munkáról, a táncolásról, a fenékvakarásról, a csókolózásról, stb. döntötték el, hol is illik végezni. Összehasonlították a női és a férfi testet (a fotón épp a felrajzolt testre ragasztják fel a különböző szervek képeit), a védekezés módszereit sorolták, és elsősorban persze azokról az alapvető elvekről beszélgettek, amelyeket szem előtt kell tartanunk az intimitás kapcsán: az egymásra való odafigyelésről, a másik tiszteletben tartásáról. A nap folyamán végigvették a legfontosabb fogalmakat, amelyekkel nem árt tisztában lenni, mint az orális szex, a gyermekvállalás, a csókolózás vagy a korai magömlés.

És nem is vagyok hajlandó elpirulni, miközben ezt leírom, hiszen amint egyikük megfogalmazta: "nem kell ezt szégyellni, felnőtt emberek vagyunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr332928916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása