Elindult a KULCSprogram elméleti képzése Tapolca után Budapesten is! A mai napon összesen 10 résztvevővel, bemutatkozással, önismereti feladatokkal indítottuk a csoportot.

Mai téma: önismeret

"Ha ismerem magam, meg tudom magam ismertetni az embertársaimmal" - hangsúlyozta az egyik résztvevő, amikor arról beszéltünk, miért is kell az önismeret. A csoporttagok összeszedték, nem csak hivatalos ügyek intézésekor fontos, hogy meg tudjam adni az adataimat, de a lakhatásnak is központi kérdése az önismeret. "Ha összeköltözöm valakivel, tudnom kell, milyen vagyok, meg lehet-e bennem bízni" és "Tükörképet kapjak magamról, hogy mik a belső és a külső tulajdonságaim" - gyűltek a válaszok.

Önmagunk megismerése érdekében mindannyian elkészítettük saját címerünket: életünk eddigi legfontosabb eseményét, az elmúlt év legboldogabb pillanatát kerestük, és azt, miben vagyok jó, és miben szeretnék még fejlődni.

Fontos események, boldog pillanatok

Újra összejöttem a barátnőmmel, elkezdtem önállóan közlekedni, élőben hallottam a Notre Dame orgonistáját, sikerült jó munkát találnom - méltán fontos események gyűltek össze a első kérdésre: mi volt életünkben eddig a legfontosabb? A legboldogabb pillanatok sem különböztek attól, mint ami bármely más csoportban elhangozhatott volna: nyaralás, szülinapi torta, színházi előadás, új barátság, és hogy "betoppant az életembe a szerelem". A résztvevők többsége saját bevallása szerint igencsak házias: sokan említették a takarítást, főzést mint erősségüket, de elhangzott, hogy valaki jól kezeli a számítógépet vagy hogy jól tud egyedül fogat mosni.

És hogy miben szeretnénk jobbak lenni?

Sokan nagyon is gyakorlatias vágyakat fogalmaztak meg: villanyt szerelni, autót vezetni, cukrászdában dolgozni, bébiszitterkedni, vonatokat kezelni.

Szerencsére ezeket nem mind az ÉFOÉSZ-nak kell megtanítani, a képzéstől ugyanis a legtöbben sok új tapasztalatot, jó hangulatot, a támogatott lakhatásról szóló információkat várják. Ha villanyszereléssel nem is, de sok más információ átadásával mindenképp készültünk. Mától két hétig minden napra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr683018893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása