A tapolcai fiúk ünnepi beszámolója következik, napi bontásban. Beavatnak minket a karácsonyi sürgésforgásba, és még az is kiderül, ünnepi látogatójuk volt: Bernáth Ildikó, fogyatékosságügyi miniszteri biztos asszony.

December 16-án végre eljött a szabadságunk. Délután megbeszéltük, hogy mit fogunk csinálni a hétvégén. Elmeséltük Szilasnak (a fiúk mentora - a szerk.), hogy mi volt tegnap Pápán, ahol Gyuri fellépett a volt lakótársaival. Nagyon jól éreztük magunkat. Szombaton délelőtt megfőztük az ebédet, majd elmentünk a művelődési házba próbálni a Padlás című musicalt. Vasárnap délután a tapolcai városi színpadon fellépett a karácsonyi műsoron a Gyuri a barátnőjével. A fellépés jól sikerült, és a műsorok végén mindenki ivott egy forralt bort. Siettünk haza, mert holnapra vacsoravendégeket várunk, és még be kell vásárolnunk.

Hétfőn egész nap sütöttünk, főztünk, terítettünk. A vendégeket délután fél ötre hívtuk.

A vacsora jól sikerült, adtunk, és kaptunk is ajándékot.

Szerdán a Támogató Szolgálat dolgozóit hívtuk meg vendégségbe, hogy megköszönjük eddigi munkájukat és segítségüket.

Csütörtökön megsütöttük a bejglit, diósat, és mákosat is. Sütöttünk még kókuszkockát, sajtos-sós rudat, mézeskalácsot. A hangulat már karácsonyi volt, zenét hallgattunk, szegfűszeges illóolajat csepegtettünk a mécsesbe, énekeltünk. Azért volt fontos mindent ma elkészíteni, mert másnap mentünk vissza Lesencetomajra az Otthonba a karácsonyi ünnepségre, ahol mind a hárman szerepeltünk. A lakóotthonosok meghívtak minket ünnepi ebédre, így egész nap kint voltunk.

24.-én délelőtt fát díszítettünk, elkészítettük az ünnepi ebédet, húslevest, rántott húst, rántott halat, krumplipürét. Ebéd előtt átadtuk az ajándékokat, amiknek mindenki nagyon örült. Majd közösen megebédeltünk, és ittunk egy üveg pezsgőt. Majd egész délután tévéztünk, és beszélgettünk.

25-26-án vendégségbe voltunk.

27-én Bernáth Ildikó látogatott meg minket.

28-án Józsi elutazott a mamájához pár napra.

Szilveszter napján délelőtt lementünk a tópartra, megnézni a tóátúszást.

Estefelé lementünk a városba a programokat megnézni, és éjfélkor a tűzijátékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr303553676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása