A felmérések szerint a magyar felnőtt lakosság kevesebb mint 1 százaléka lenne képes elsősegélyt nyújtani baleset esetén. Jelentjük, a mentorképzésben résztvevők képesek rá!

Újraélesztés, stabil oldalfekvés, nyomókötés, égési sérülések - ezek voltak a tapolcai mentorok képzésének témái tegnap. A tapolcai mentőállomás vezetőjétől kértük, találjon nekünk egy jártas oktatót - végül az esemény fontosságára hivatkozva ő maga tisztelte meg a képzést. Résztvevőink tehát Szalai Lászlótól tanulhatták meg mindazokat az egészségügyi ismereteket, amelyek elsajátítása például a jogosítvány megszerzésének is feltétele.

Nem csak az volt a cél, hogy a mentorok maguk el tudják látni az önálló otthonukba költöző bentlakókat, hanem az is: képesek legyenek az alapvető egészségügyi ismereteket megtanítani is a lakók számára. Ezekkel a hasznos ismeretekkel még inkább fel tudnak készülni a váratlan helyzetekre, az esetleges veszélyekre.

 

 

 

 

Kép forrása: www.uzletietika.hu

 

 

KÖNNYEN ÉRTHETŐEN:

Egészségügyi állapotunk nagyon fontos.

Apró otthoni balesetek mindenkit érhetnek.

Fontos, hogy például egy vérző sebet jól tudjunk bekötni.

Ehhez hasonló egészségügyi ismeretekről volt szó a mentorképzésen.

A munkát a tapolcai mentőállomás vezetője segítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr112665143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása