Ünnepélyes keretek között veheti át saját otthonának kulcsát április 27-én, szerdán három értelmi fogyatékos fiatal Tapolcán. József, Zoltán és György egyelőre a lesencetomaji intézmény lakói, de a jövő héttől nem csak a támogatott lakhatás keretein belül új lakásába költöző házigazdák, hanem a KULCSprogram emblematikus főhősei is.

Mindhárman talpraesett, optimista, életvidám fiatalemberek, akik nagy lelkesedéssel várják, hogy megkezdődhessen önálló életük a tapolcai belvárosi lakásban. Hamarosan mindhármójukat részletesen is bemutatjuk a blogon. Addig pedig visszaszámlálunk a megnyitóig: minden nap egy kérdés-válasz formájú gondolattal a program kapcsán.

Már csak 5 nap!

Nem jobb a fogyatékossággal élőknek egy nyugodt vidéki városban, távol a nagyvárosi zajtól és nyüzsgéstől?

A fogyatékossággal élőké nem egy homogén csoport. Ugyanolyan változatos, mint a társadalom maga: vannak, akik szívesen élnek a vidéki csendben, és vannak, akik inkább a városban élnének, közel a programokhoz, szolgáltatásokhoz, sok ember között. A lakásba most beköltöző fiatalok is kiemelték a képzés során: nagyon vágynak rá, hogy barátnőjükkel programot szervezhessenek a városban, nyáron fagyizni mehessenek, sétálhassanak, nyüzsöghessenek.

KÖNNYEN ÉRTHETŐEN:

Öt nap múlva megnyílik a KULCSprogram első lakása.

Három sérült fiatal költözik egy önálló lakásba Tapolcán.

A sérült embernek joga van megválasztani, hol éljen.

Az ÉFOÉSZ támogatja a sérült emberek lakhatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr252847360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása