Társadalmi integráció a művészet által - milyen száraz is lenne ez a cím, és mégis, mennyire igaz, mennyire működőképes ez a módszer. Az önkifejezés közelebb visz az önállósághoz, és közelebb visz a világhoz is. Ezt bizonyítja a tavalyi egyik Göllesz Viktor-ösztöndíjasunk édesanyjának levele, amit itt az önállóság egy újabb elemét felvillantva osztunk meg:

Kedves Éfoész Csapat!

Nagy szeretettel köszöntjük Önöket! Remek új évet kívánunk Dáviddal!
Megint nem voltam biztos abban, hogy lehetőségük lesz-e az ösztöndíj második felét is biztosítani számunkra, de végre megérkezett! Nézzék el nekem, hogy félve költöttem a mégoly nemes cél érdekében is, anyagi lehetőségeim miatt.

Izgalmas vállalkozás volt a cd felvétel, és sok buktató volt az elképzeléseinkben. Szembesültünk azzal, hogy ő egész más ritmusban énekel, mint ahogy a zenei kíséret azt megkövetelné. Így csak róla szól ez a cd, de rendkívül élveztük. Dávid hűen követte az instrukciókat, és ő maga is instruálta magát a felvételek közepette, nagyokat nevettünk. Többször neki kellett futni, mert volt, hogy a megfázás/nátha hiúsította meg a produkciót, de megérte.

Persze megint előadták - a karácsonyi előkészületek között - a Dzsungel könyvét is a "Deckettő" nap szervezésében.

Mivel szerepeltünk a gyülekezet előtt is és elmondtuk, hogy miről szól ez az ösztöndíj, felkérték, hogy a gyerekcsoportok karácsonyi cd-jén is énekeljen. Nagyszerű visszajelzéseket kaptunk. Egyre többen merik megszólítani Dávidot, és sok gratulációt zsebel be.

Ez az ötlet - ami az ösztöndíj alapötlete - valóban közelebb visz minket a világhoz, közvetlenebbé válnak az emberi kapcsolataink.

Tehát izgalmas évvégénk volt és örömünk óriási, hogy lehetőséget adtak nekünk erre!

Üdvözlettel: mi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr123740267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása