A méltó munkavégzés, a nyílt munkaerő-piaci siker és a munkáltatók érdekei mind kulcstényezők a fogyatékossággal élők önállósága, önálló lakhatása szempontjából. Ezért természetes, hogy a KULCSblog is figyelemmel követte a készülő Munka Törvénykönyve körüli egyeztetéseket.

Hiányzik az ésszerű alkalmazkodás követelménye és az esélyegyenlőségi terv készítésének kötelezettsége, bizonytalan és összemosódik a cselekvőképesség–munkaképesség, valamint az egészségkárosodás–fogyatékosság fogalma, és kizárná az érintetteket a közszféra munkavállalói közül a készülő kódex – hívja fel a figyelmet az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ). 

A gazdasági tárcához eljuttatott javaslatában a Szövetség többek között a fiatalkorúakhoz és a várandós nőkhöz hasonló kedvezményekben részesítené a fogyatékos munkavállalókat és fogyatékos gyermek születése esetén további pótszabadsággal segítené a családokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr713120343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása