ÉFOÉSZ 2011.12.15. 12:48

Csak önállóan!

Több mint fél év önálló élet után első közös karácsonyát tölti tapolcai belvárosi otthonában a három "KULCSprogramos" fiatalember.

A fiúk azóta hónapról hónapra egyre több mindent tudnak elintézni segítség nélkül - legutóbb például a villanyóra állását rögzítették önállóan a szolgáltató oldalán. Gyuri nemrég egyedül ment bakancsot venni magának, és a spórolásnak, körültekintésnek köszönhetően már nem kellett használtan, esetleg két számmal nagyobbat beszerezni, rászánhatta a pénzt egy jó minőségű cipőre.

Korábban mindig csak apróbb összegeket kaptak a gondnokoktól, amit legtöbbször azonnal elköltöttek. Mára megtanulták, mire kell félretenni, hogyan gyűjtsenek, és mivel eközben néhanapján akár „érzelmi-alapú” kiadásokra is van alkalom (azaz van számukra is „szelep”), nem rohannak minden forintjukkal az üzletbe. Mentoruk elmeséli, kétségtelenül a pénzkezelésben fejlődtek a leglátványosabban a fiúk. Ma már van saját kasszájuk, amibe ő nem szól bele, és ha pénzre van szükségük, önállóan ki tudják venni egy automatából.

Költözéskor saját döntésük volt, hogy bár a lakás háromszobás, ők mégis egy közös szobában alszanak majd. Mostanra megszokták, milyen az, ha ők osztják be az idejüket, ha egyikük például tovább olvasna este, másikuk már aludni készül. Így nemrégiben döntést hoztak: szétköltöznek, mindannyian saját szobába.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr233465733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása