Közös a cél: mindenkinek a legmegfelelőbb lakhatási formát megtalálni - volt a konklúzió az Életfa Rehabilitációs Intézetben tett látogatásunknak.

A KULCSprogram budapesti együttműködő partnerét keresve jártunk a dunakeszi bentlakásos otthonban, ahol mintegy 100 értelmi fogyatékos személy él 2-3-4 ágyas szobákban. Az intézmény emellett lakóotthont és korszerű tréninglakást is működtet, utóbbiban azonban jelenleg nem lakik senki.

Az intézmény igazgatója, Kelemen Mária beszámolt, a lakhatás intézményen kívüli formáiban is jártasak, hiszen akadt példa arra is, hogy végigkísérték, ahogyan egy-egy bentlakó saját elhatározásából kiköltözött, saját lábára állt. A dunakeszi otthon nyitott arra, hogy hozzájáruljon programunk sikeréhez meglévő tapasztalataik átadásával. "Az intézményen kívül is van élet" - összegezte a KULCSprogram kidolgozóival egybecsengő véleményét Kelemen Mária.

Az intézményt, ahonnan néhányan önálló lakásukba költözhetnek modellprogramunk segítségével, továbbra is keressük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr12649607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása