Néhány nappal a mentorok budapesti képzésének első 3 napja után még mindig jókat mosolygunk a már szinte szállóigévé vált mondaton: „hol lehet eredményesen izzadni?” A mondat már a szituációs gyakorlat során is mosolyt csalt az arcokra, s azóta is jókedvűen emlegetik a leendő mentorok. A kifejezés jelentését csak azért nem fedem fel, mert a jövő héten a téma folytatódik.

De nem volt a képzés minden egyes pillanata ilyen felhőtlen. A készségfejlesztő gyakorlatok során nem mindig könnyű a tükörbe nézni, s látni ábrázolva, milyenek is vagyunk. Az erősségeink, gyenge pontjaink rámutatnak, mire kell jobban odafigyelnünk, miben kell még fejlődnünk. A képzés résztvevői nagyfokú önismeretről tettek bizonyságot.

A képzés legemlékezetesebb pillanatai a szituációs gyakorlatok voltak, melyekben konkrét konfliktushelyzetet kellett megoldani. Az elsőre könnyűnek tűnő élethelyzetek megtöltve érzelmekkel, szereplőkkel valós élethelyzetekké váltak.

Máris sokat tanultunk. És a java még hátra van! A következő napokban izgalmasabbnál izgalmasabb témák várnak ránk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr372960534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása