Az ÉFOÉSZ szakemberképzésének negyedik napján a könnyen érthető módszer volt terítéken. Abban nagy volt az egyetértés a résztvevők között, hogy erre a módszerre az élet szinte minden napján szükségünk lenne. A saját tapasztalatainkból tudjuk, milyen érzés az, amikor hivatalos levelet olvasva alig értjük a tartalmát, lázasan keressük a számokat a sorok között.
Mennyivel tartozunk?
Mi jár vissza a befizetett összegből?
Kihez forduljunk ilyen esetekben?

A könnyen érthető kommunikációs módszer nemcsak az értelmi fogyatékossággal élő személyeknek szól, hanem sokkal szélesebb célcsoport igényeit elégíti ki: a  megértési nehézséggel élő személyekét.

A résztvevők aktívan dolgoztak saját készségeik fejlesztésén: szövegeket "fordítottak" könnyen érthetővé, önállóan készítettek házirendet, mosásról szóló leírást de még azt is, hogy hogyan kell cipőt tisztítani, valamint virágot ültetni. A sok gyakorlat után pihenésképpen egy filmet tekinthettek meg, de előtte szempontokat kaptak, mire kell figyelniük.

A film megnézése után véleményt mondtak a hazai info-kommunikációs akadálymentesítési helyzetről. A képzés ideje alatt minden résztvevő a saját szakmai gyakorlatából merített tapasztalatait megosztotta a többiekkel.

Könnyen érthetően

A mai képzés a könnyen érthető kommunikációról szólt.
A szakemberek írásban is és szóban is gyakorolták ezt a módszert.
Fontos, hogy mindenki megértse és megkapja az életében
a számára szükséges információt.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr872963730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása