Megnéztük, kiválasztottuk, megállapodtunk: a lesencetomaji lesz az első intézmény, ahonnan négy értelmi fogyatékos fiatal néhány hónapon belül beköltözhet önálló otthonába!

A Veszprém Megyei Önkormányzat Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthonában tegnap jártunk, megegyeztünk az együttműködésről. Az intézményből érkező illetékesek, ápolók hétfőn kezdik a fogyatékossággal élők támogatott lakhatását segítő szakemberek képzését.

A lesencetomaji intézményben közel 200 középsúlyos vagy súlyos értelmi fogyatékos ember és pszichiátriai beteg él, 4-10 ágyas szobákban. Zsúfoltság, nehéz körülmények jellemzik tehát az otthont, és Szántó Ferenc igazgató elmondása szerint pénzhiány miatt esély sincs a korszerűsítésre - a régi, vadászkastélynak épült létesítmény nem is igen alkalmas rá.

Az intézményvezető üdvözölte a KULCSprogram kezdeményezést, hiszen fontosnak tartja, hogy akik bekerülnek, lássák a kiutat, a lehetőségeket. Ennek ideális következő lépése lehet a támogatott lakhatási modell, amely során a gondozottakból a közösség teljes értékű állampolgárai válhatnak - önálló otthonnal, önálló élettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr642638247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása