Megkezdődött a KULCSprogram leendő lakóinak képzése! A lesencetomaji intézményben zajló tanfolyam első hatvan óráját, az elméleti részt tizenegyen kezdték el. Az első nap egymással és a programmal ismerkedtünk.

Pénz, munka, önálló élet, párkapcsolat, szerelem, család - ezek hangzottak el, amikor arra kerestük a választ, ki mit vár a képzéstől, a programtól. Szeretnék kimozdulni az intézményből, szeretném megállni a helyem, arra szeretnék választ kapni, milyen kint az élet - sorolták a résztvevők. Értettük, rajta vagyunk.

A kérdések pedig csak záporoztak. Mennyibe fog kerülni a rezsi? Ki fogja fizetni? Ki fog gondoskodni az étkezésekről? Miben más ez, mint egy lakóotthon? Mi van akkor, ha kifizettem a költségeket, és már nem marad pénzem bérletre? A munkám a foglalkoztatóban megmarad? A barátnőm jöhet majd látogatóba? És ez is: ugye nem kötelező költözni?

A képzés anyaga precízen, magasfokú szakmai ismeretek birtokában készült, jól felépített, büszkék is vagyunk rá. De az első délelőttön kicsit félre kellett tennünk az ismerkedést, a játékokat, a csapatfeladatokat. Semmi mellébeszélés. Konkrét válaszok kellettek. Szerintem ez egy nagyon komoly program - mondta az egyik résztvevő, majd így összegezte: nekem ez jó megoldás lenne.

Kép forrása: euro-nyelviskola.hu

KÖNNYEN ÉRTHETŐEN:

Megkezdődött a támogatott lakhatás program elméleti képzése Lesencetomajon.

A képzésen tizenegy értelmi fogyatékos személy vesz részt.

Az első nap a program és egymás megismeréséről szólt.

A résztvevők konkrét kérdéseket tettek fel az önálló életről.

Az ÉFOÉSZ munkatársai válaszoltak az önérvényesítők kérdéseire.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr172749496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása