Holnap nyitjuk meg a KULCSprogram első lakását! Az ünnepélyes kulcsátadás előtti visszaszámlálás mai kérdése:

Tudnak az értelmi fogyatékos emberek önállóan élni?

Igen - a kellő ismereteket elsajátítva. A leendő lakók a főzéstől a bevásárlásig, a pénzkezeléstől a konfliktusok megoldásáig számos gyakorlati tudnivalót tanulnak meg el az előzetes képzési program során. A későbbiekben egy szakember rendszeresen segíteni fogja a mindennapjaikat.

De ami talán a legfontosabb: lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyítsák, önállóan is helyt tudnak állni. Gondoljunk csak bele: mi magunk is kevésbé vagyunk képesek bizonyos dolgokat ellátni mindaddig, ameddig mások azt elvégzik helyettünk. "Dehát én nem tudok vasalni" - mondja a férj, akinek világéletében a neje vasalta az ingeit. A KULCSprogram résztvevői vállalták, hogy kiköltöznek az intézmény falai közül, és önálló életet kezdenek. Holnap ennek kezdetét ünnepeljük.

KÖNNYEN ÉRTHETŐEN:

Holnap megnyílik a KULCSprogram első lakása Tapolcán.

A sérült emberek is képesek önállóan élni.

Az ÉFOÉSZ tanítja őket az önellátásra.

Segítő támogatja a lakókat, ha bajban lennének.

Az ÉFOÉSZ támogatja az önálló lakhatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr422856482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása