Intézményekben élőktől nem ritkán hallani: nagy hiány az életükben, hogy a társadalom peremére rekesztve nincsenek "igazi" kapcsolataik, ismeretségeik, barátságaik. "Nem barát az, akinek fizetnek, hogy velem legyen."

Szociális háló volt ma a KULCSprogram képzésének témája is, hiszen az önálló élethez számunkra magától értetődően tartoznak hozzá a legkülönbözőbb társadalmi kapcsolatok: az ismert néni a közértben, a megszokott postás, a fodrász, a kollégák, a szomszéd, és persze a családunk és közeli barátaink. Egy olyan ember számára, aki a világban kicsit nehezebben boldogul, gyakran összemosdónak ezek a kapcsolatok (ahogyan a tapolcai képzés során a mentorok és a leendő lakók is megtanulhatták). Mai feladatainkkal, játékainkkal kicsit ezeket is igyekeztünk tisztázni, és - amint a képen is látszik - azt is összeszedtük, milyennek is kell egy barátnak lennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulcsprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr433041840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása